Afwijkende kleuren in reviewkaarten

De afwijkende kleuren op Review kaarten die geprint zijn, kunnen verschillende oorzaken hebben:

  1. Printproces en kleurkalibratie: Review kaarten worden vaak bedrukt met speciale printers die gebruikmaken van verschillende kleurinkten en druktechnieken. Afwijkingen in kleuren kunnen ontstaan als gevolg van het printproces zelf, waarbij variaties in inktdichtheid, druk en temperatuur invloed kunnen hebben op de uiteindelijke kleuren van de gedrukte kaarten. Onjuiste kleurkalibratie van de printer kan ook leiden tot kleurverschillen tussen de bedoelde kleur en de daadwerkelijke gedrukte kleur.
  2. Kleurvariaties in materialen: Review kaarten kunnen worden gemaakt van verschillende materialen. Deze materialen kunnen variaties in oppervlakteafwerking en absorptie van inkt vertonen, wat resulteert in kleurafwijkingen tussen verschillende kaarten of zelfs op dezelfde kaart.
  3. Omgevingsfactoren: De omgeving waarin de kaarten worden bedrukt en opgeslagen, kan invloed hebben op de kleuren. Schommelingen in temperatuur, luchtvochtigheid en belichting kunnen het printproces en de uiteindelijke kleurresultaten beïnvloeden.
  4. Kwaliteit van gebruikte materialen: De kwaliteit van de gebruikte inkt, materialen en printtechnologie kan variëren. Goedkopere inkten kunnen bijvoorbeeld minder consistent zijn in kleur, wat kan leiden tot afwijkingen.
  5. Menselijke fouten: Fouten tijdens het ontwerpen, instellen van de printerinstellingen en het kalibreren van kleuren kunnen resulteren in kleurverschillen.

Om deze kleurafwijkingen te minimaliseren, is het belangrijk om hoogwaardige printers en materialen te gebruiken, regelmatig kleurkalibratie uit te voeren, en te zorgen voor een stabiele omgeving tijdens het printproces. Het is ook mogelijk om kleurproeven te maken en te vergelijken voordat een grotere batch wordt afgedrukt, om eventuele kleurverschillen te detecteren en corrigeren.

Tap2review.nl doet er alles aan om de juiste kleuren af te drukken. Wij hebben ook de ervaring dat groene kleuren soms wat richting turquoise gaan. Dit is voornamelijk van toepassing op de Tripadvisor en Trustpilot designs.

Reviewkaarten